Overvejer du at lave ny have? Her er tingene, du skal være opmærksom på

En have er den perfekte prik over i’et, når det kommer til din fuldendte og perfekte bolig. Haven gør det muligt for dig at trække ud i naturlige og trygge scener, lige når du vil. Om sommeren kan du sætte dig ud blandt naturens dufte og udsyn og absorbere alt, du elsker ved naturen i trygge rammer. Om vinteren, når mørket omslutter hverdagen og alt synes lidt dystert, kan du kigge ud på din personligskabte have og glædes ved synet af naturlig idyl og hårdt arbejde fyldestgjort. Men at lægge ny have er ingen lille sag, det kræver sit arbejde.

Tips til når haven skal skabes

  • At lave din egen have kan være en dyr omgang. Hvis kontoen ikke rækker til det lige i øjeblikket, kan du tage et lån og komme i gang med det samme. Du kan tage et online lån uden sikkerhed, dvs. uden at skulle fremvise diverse økonomiske situationer, og dermed skabe din drømmehave hurtigt. Dog skal renterne kunne betales tilbage bagefter.
  • Naturligt græs eller rullegræs? Dette kommer lidt an på din tålmodighed. Med naturligt græs, dvs. du selv sår græsset, kan du komme til at vente en sum tid, mens rullegræsset er der med det samme. Naturligt græs giver dog et mere naturligt resultat – deraf navnet.
  • Fokuser ikke for meget på ukrudt. Ukrudtet kommer til at opstå om du vil det eller ej. Lad det vokse og slå til, når det bliver meget slemt.
  • Anlæg hellere små bede end store. Dette giver et bedre overblik og kan også være med til at dele haven godt op.
  • Læg kantfliser ved havens afgrænsninger. Dermed bliver det nemmere at køre rundt med græsslåmaskinen og så giver det en fornemmelse af naturlig opdeling.