Flere elcykler i erhvervslivet

Mange virksomheder er begyndt at benytte elcykler til deres medarbejdere. Dette kan både være til leverancer og til simpel transport rundt i byen. I hjemmeplejen kører hjælperne rundt imellem husene på de elektriske vidundere. Den stigende brug af elektriske køretøjer i både den private og offentlige sektor er godt for bylivet. Dette er både på grund af mindre støj og mindre forurening. Denne artikel handler om, hvordan elcyklerne benyttes på arbejdsmarkedet.

Et godt image

Hvis flere og flere virksomheder går over til at benytte elcykler, vil det være godt for miljøet. For taxier og firmabiler oser af CO2. Samtidig udgør erhvervskørsel en stor del af trafikken i byerne. Derfor er det bedre at benytte cykler. Og ikke bare på grund af samvittigheden.

At et firma lader sine medarbejdere køre rundt på elcykler, gør noget ubetinget godt for deres image. Forestil dig at se en medarbejder fra et stort firma komme kørende i den friske luft. Det kan kun give et godt indtryk. Det er altså fordelagtigt på flere måder.

Selv om det måske ikke giver mening for en bestemt virksomhed at overføre al transport til cyklerne, kan lidt også gøre noget. Man kan for eksempel sørge for altid at have elcykler til rådighed. Så kan medarbejderne selv vælge, når de skal transporteres, om de ønsker at cykle. Mange leder efter en mulighed for at få noget frisk luft i løbet af arbejdsdagen. Så kan man tage cyklen til møde et andet sted i byen, uden at få pulsen op.

Elcykler i den offentlige sektor

Det er alment kendt, at den offentlige sektor altid har brug for flere penge. Der kan altid gives noget mere omsorg. Derfor er det genialt, at mange plejehjem nu er gået over til at benytte de smarte elcykel test. I stedet for bilerne, som der altid er mangel på, kan hjemmehjælperne nu svinge sig op på en cykel og komme hurtigt afsted.

Man kan få mere og mere af den interne transport i den offentlige sektor til at blive klimavenligt på denne måde. Det er en god ting. Samtidig er det godt, at denne slags arbejde ikke skal være påvirket af trafikkens tæthed. En hjemmehjælper skal kunne komme hurtigt ud til en borger, uanset om der er myldretid. På en cykel kan man køre lige forbi de mange stillestående biler.

Det giver også god energi, at komme cyklende sådan. I stedet for en bil, kommer hjemmehjælperen trillende helt hen til døren og springer af cyklen. Arbejderen og borgeren får en større nærhed af dette. Naturligvis skal der stadig være biler tilgængelige. Men det kan kun være en god ting, at flere og flere arbejdsmiljøer går over til at benytte de smarte elcykler.